Ayakkabı Alma Tutkusu

07:52 0 Yorum

Ayakkabı tutkusu; bu bağımlılığa sahip olmayan kişilerce anlaşılması zor bir aşktır. Özellikle kadınlar için ayakkabı ve çanta bir ihtiyaçtan çok daha ötesidir. O bir aksesuardır ve kıyafetlerin tamamlayıcısı olmazsa olmazıdır. Günümüz ayakkabı üreticilerinin bu aşktan aldıkları ilhamla tasarladıkları her biri bir diğerinden güzel ve cazip ayakkabı seçeneklerinin geniş bir yelpazede satışa sunulmasının ve ayakkabı sektörünün geldiği son durumda kaydedilen gelişimin en net göstergesi odur ki pek çokları için ayakkabı bir tutkudur.

Çok değil bundan 10-15 sene evvelinde ayakkabılar; hemen her tür kıyafetle rahatlıkla kombinlenebilecek siyah, lacivert, kahverengi ve beyaz gibi ana renklerde ve standart tasarımlarda üretilirken günümüzde hem renk skalasının hem de tasarımların limitini artık tüketiciler belirliyor. Tüketiciler işte bu ayakkabı diyene kadar tüm tasarım modelleri araştırıyor. Özellikle indirim dönemlerinde satışların arttığı gözlemleniyor. Limitin siz olduğu bir alan otomatik olarak limitsizliği de beraberinde getiriyor. Hal böyle olunca sahip olunan ayakkabı adetleri kadar ayakkabı dolapları hatta ayakkabı odaları da evlerdeki başrolü kapıyor. Ayakkabıkolik, ayakkabı tutkunu, ayakkabı alma bağımlılığı ve daha nice tanım da tüketicilerin üzerine bir etiket gibi yapışıyor.

Başka bir ödemeniz var iken eğer siz de ihtiyacınız olmadığı halde sırf modeline ya da rengine vurulduğunuz için o 99. çift ayakkabınızı hiç düşünmeden alanlardansanız o zaman dikkat! Siz de ayakkabı tutkusuna kapılmış bir tüketici olabilirsiniz. Peki, bu tutkuyu nasıl dizginleyeceksiniz?


  • Öncelikle gördüğünüz her güzele sahip olmak arzusunu bir tarafa bırakın ve kendinize doğru soruları sormayı öğrenin: “Bu siyah ayakkabıyı sahip olduklarınızdan farklı kılan şey ne?”; “Bu ayakkabıya ihtiyacınız var mı?”; “Hangi kıyafetleriniz ile bu ayakkabıyı kombinleyebilirsiniz?”; “Bu ayakkabının alternatifi hali hazırda evinizde var mı?”… ve buna benzer yani düşünmenizi sağlayacak soruları kendinize sormadan sırf beğendiğiniz için o ayakkabıyı almayın!
  • Ayakkabılar pahallı aksesuarlardır. İndirimleri takip etmek ayakkabı tutkunuzu frenlemek için ideal bir hareket olacaktır. İndirim zamanlarında seçenekler sınırlanır. Ayak numaranıza uygun ayakkabıyı bulmak ile zevkiniz arasında sıkışırsınız. Böylece her beğendiğiniz modeli değil ihtiyacınız doğrultusunda seçenekleri değerlendirebilir ve yüklü meblalar ödememiş olursunuz.
  • O ayakkabı ve o ayakkabının fiyatı ile alternatif yapabileceğiniz programları gözden geçirin. Bazen bir ayakkabı fiyatına bir yurt dışı turu bulabilirsiniz. Nelerden vazgeçtiğinizi gözden geçirmek akıllı seçimler yapmanızı ya da seçiminizi başka bir alternatiften yana kullanmanızı sağlayacaktır. O ayakkabıyı almak yerine Roma’da bir haftasonu geçirmek gibi…
  • Kredi kartınızı evde bırakın. Nakit alışveriş yapma zorunluluğu sizi ihtiyacınız olmayan o bir çift ayakkabıyı satın almaktan alıkoyacaktır. Kredi kartı alışverişlerinize kolaylık sağlayan bir araç olsa da geri ödemesini yapmanız gereken günler size bir ay uzakta durmaktadır.
  • Kaç çift ayakkabınız olduğuna ve bunların kaçını aktif olarak kullandığınızı kontrol edin. Sahip olduklarınızı bilmek ya da hatırlamak gereksiz bir çift ayakkabı satın almaktan sizi alıkoyacaktır.
  • Bir ayakkabıyı çok beğendiyseniz onu hemen satın almayın. Ayırtın ya da mağazadan çıkın. Eve gidip salim kafayla düşünün. Eğer hala o ayakkabıyı almanız gerektiğine inanıyorsanız o zaman geri dönün ve satın alın. Bazen bulunan ortamı terk etmek hatalı alışveriş yapmanızı engeller. Kendinize zaman verin.
Bu seçeneklere dikkat ederseniz ayakkabı tutkunuz ile başarıyla mücadele edebilirsiniz. Aksi halde hiç giymediğiniz bir çok çift ayakkabı ve yüklü bir kredi kartı ekstresi her ay sizi bekliyor olur.


http://www.ayakkabingo.com/

Ayakkabingo - Yavuzlar Ayakkabı

Türkiye'nin Her Yerine Toptan Ayakkabı Satışı! Yüzlerce Modeli, Hızlı Teslimatı, Uygun Fiyatları ile Güvenli Alışveriş. Toptan Ayakkabının Doğru Adresi...

0 yorum: